Filmtips

Pitch Perfect en väldigt rolig komedi. 
För att komma undan sin olyckliga tillvaro i skolan går en tjej med i en sånggrupp, ovetandes att hon därmed valt sida i kriget mellan två rivaliserande körer. 

When I look at you

 

Mentorsdag

Igår hade vi mentorsdag så klassen var till björkbacka och spelade kubb. Sen så mötte jag upp Wille, vi cykla sen och mötte Malin & Jocke. Vi var på donken och chilla där en stund innan jag och Wille skulle till han. 

Sen på kvällen mötte vi upp Malin & Jocke igen och gick runt. Det var en kul kväll som vanligt :) 


The weekend

Helgen har varit såå kul. 
I fredags var jag med Wille och Jocke. Vi var ute och åkte skateboard och sånt :) på lördagen så var jag först med Malin på stan & lillänge. Sen så träffade vi Jocke och Wille på kvällen. Vi var ute och gick runt, jag och Malin kom hem typ vid två. Sen sov jag där som vanligt.

Igår var jag på sjukhuset, hälsade på morfar. Det var kul att träffa han men ändå så jobbigt att se han sådär. Jag hoppas verkligen att han blir bra snart för jag orkar inte se han på det här sättet. Ah men mormor sov i alla fall hos oss och vi spelade Bingolotto på kvällen. <3


Filmtips

Veckans filmtips: Dear John
Den rebelliske John hoppar av skolan och tar värvning inom armén, bara för att han inte vet vad han ska göra med sitt liv - tills han träffar sin drömtjej, Savannah. Deras ömsesidiga kärleksaffär växer snabbt till den typ av kärlek som gör att Savannah väntar på John ska avsluta sin tjänstgöring inom armén. John drömmer också om att få flytta ihop med den kvinna som har fångat hans hjärta, men 9/11 förändrar allt. John anser att det är hans plikt att åter ta värvning. En sorglig men grymt bra film.
 

Nationella prov

Igår var jag som vanligt på skolan, hade bad på idrotten. Typ en av de värsta idrottslektionerna. Men gick bra ändå faktiskt. Efter skolan så var jag på körkortskursen som man måste gå innan man övningsköra. Den var lite mer än 3 timmar lång, så rätt drygt. Men nu är den klar så att så fort jag får körkortstillståndet så är det bara att börja övningsköra. Jag är sjukt nervös för det, men det verkar också kul på något sätt. 

Idag var det dags för nationella prov i matte. Så har haft det hela dagen idag. Jag tyckte att det gick skitdåligt helt enkelt. Så nu känns det som att det betyget jag ville nå är kört att få. Så jag är väl inte på topp humör just nu. 
Men humöret ändras nog snart. Hahah, ha en trevlig helg! 


Dagens outfit



20 maj

Idag skulle klassen till hjälpmedelscentralen på studiebesök. Jag, Emma och Julia cyklade dit i spöregnet. Lite genomblöt man blev då eller. Ah men i alla fall så hände det inte så mycket mer under dagen. 
Sen nu på kvällen så var jag först med Wille, sen mötte vi upp Malin och Jocke.  Väldigt roligt och cozy, haha :) 
Ska väl ta och sova nu, så godnaaatttt <3

Helgen

Hej,
I helgen gjorde jag en massa roliga saker, jag skrev ju i lördags. Men efter det på kvällen så var jag, Malin, Tobbe & Johanna ute och kollade på alla bilar och cyklade runt. Sen så mötte jag och Malin upp Jocke och Wille. Vi gick runt och tittade, vi kom väl hem runt 2 någon gång. 

På söndagen så mötte vi upp Jocke och Wille i badhusparken. Sen gick vi till Valla, där hade vi vattenkrig. Det var inte så kallt i Storsjön som jag trodde att det skulle vara. Sen var vi i rampen ett tag och även vid sjön. Vi tänkte åka hem till middagen, men vi blev kvar där till tio ungefär hahah. 

Ska snart träffa Wille så ska äta nu, vi hörs sen :) 

Blyghet, ett problem?

Det går väldigt bra för dig, men du är lite blyg. Våga ta mer plats.”

Det är någonting jag har fått höra under varje utvecklingssamtal från att jag började i skolan. Under de första åren i skolan så kände jag mig inte blyg. Jag har aldrig riktigt varit den som har tagit mycket plats men jag hade aldrig några problem med att tro på mig själv. Efter att få höra det av de flesta vuxna så fick det mig att börja tro på det. På de där utvecklingssamtalen så var det mest fokus på min blyghet, inte på skolarbetet. Att jag ständigt fick höra att jag var blyg gjorde mig bara mer osäker. Som 12-åring började jag tro att det var något fel på mig. För att vara blyg är tydligen som någon sjukdom, någonting man ska försöka ”bota”. Självförtroendet sjönk och jag blev tystare och tystare bland folk. Jag kände mig mer och mer osynlig.

 

Jag har haft lätt för det mesta i skolan, tyckte jag i alla fall innan högstadiet. Det var då den värsta tiden började. Den tiden då betyg började bli väldigt viktiga. Jag pluggade mycket då och skrev bra på varenda skriftligt prov. Jag fick över godkänt på allt jag gjorde. Men så var det det här med det muntliga. Det som har blivit en så stor del av betygskriterierna. Det man inte kan få bra betyg om man inte är bra på just det, vilket är en mardröm för många. Att man ska bedömas för om man är blyg eller inte är enligt mig helt sjukt. För om man inte pratar på lektionerna så kan man inte nå högsta betyget. Ska det verkligen vara upp till den eleven att hitta modet till att våga prata? Den tysta eleven som inte riktigt vågar prata får rådet att våga mer. Medan den högljudda eleven som skriker rakt ut får höra att den är ambitiös och framåt.

 

Är det mitt eget problem som jag själv måste se till att ändra på, eller kan det vara så att det kanske är någon av alla lärare som måste ändra på deras metod? Att de kanske ska försöka pusha de tysta och försiktiga eleverna till att prata mer. Samtalsutrymmet delas inte lika heller, de högljudda får den största platsen. Eftersom de bara skriker rakt ut vad de tycker och vill säga. Idag så är det inte okej att vara blyg. Alla ska vara de där snabbtänkta högljudda personerna. För om man är tystare så är det något fel som måste ändras på. Medan i vissa länder så anses det vara en jättefin egenskap att vara blyg. Som exempel i Kina så är det tvärtom, där är det en fin ledaregenskap.

 

Jag försöker fortfarande lära mig att prata med folk och vara social. När det kommer till de jag är trygg med så pratar jag nästan oavbrutet. Men om det är någon jag inte riktigt känner så kommer jag antagligen inte komma på något att säga till personen.

 

Om jag istället under mina utvecklingssamtal fått höra hur jag var i skolan istället för hur jag är som person så hade det varit annorlunda. Då hade jag kanske inte känt att det var något fel på mig. Jag kanske hade känt att jag var bra precis som jag är.


The day

Snodde bilderna från Malin & Tobbe, oops ;p

Dagen har varit awesome, näe men var med Malin & Tobbe idag. Vi cyklade runt, var bland annat på stan och köpte ett par shorts. Men dagen blev riktigt nice i alla fall. 

Igår var jag med Wille, Jocke och Malin. Vi cyklade runt och hade kul då också :) 
Snart ska jag och Malin på cruising och kolla lite, får se om någon fler följer. Ha det! :)

Filmtips

Friends With Benefits får bli veckans filmtips. 
Dylan och Jamie inbillar sig att det blir enkelt att lägga till sex till deras kompisförhållande trots det de har sett i romantiska komedier från Hollywood. De upptäcker dock snart att när fårhållandet blir fysiskt så leder det till komplikationer... En sevärd film, så grymt bra!

Dagens outfit

Skinnväst Cubus, långärmad Gina Tricot, byxor Cubus, skal till iPhone Glitter.


My week

Under veckan så har jag gjort lite saker såhär. Näe men har mest tagit det lugnt ändå. I onsdags hade vi nationella i engelska, läs och hörförståelse. Kändes som att det gick väldigt dåligt för mig. Var med Wille på kvällen sen och tittade på Sons of Anarchy. Faktiskt en bra tv-serie. Fick även hem bilen som jag antagligen ska typ få. Är inte säkert än men jag ska i alla fall övningsköra med den. 

Idag var vi på pc på undersköterskansdag. En dag med föreläsningar som var en av de segaste dagarna jag har varit med om... 
Var förbi Malin en liten stund innan jag skulle hem och äta. Sen så drog jag till Wille direkt. :)

En månad kvar till sommarlov

Hade en väldigt chill dag idag. Först så vaknade jag hos Malin där jag sov över inatt, började tio, gick en timme på skolan, tog sista hepatit B sprutan och sen så fick vi sluta. Våran lärare var inte på skolan och internetet fungerade inte så vi fick sticka hem. 

Var hemma en stund innan jag cykla ner på stan igen för att vara med Malin, jag köpte ett AWESOME skal på Glitter och nya svarta jeans på Rut & Circle. 
Så ja det värsta som har hänt idag var ju sprutan då men den gick fort att ta. Så nu är det över, perfect. 

Ungefär en månad kvar nu till sommarlovet, hur bra låter inte det? 

Every little thing

 

Sleepover

Hejhej, 
Har haft en så kul kväll/natt och dag. Har varit med Malin, Wille och Jocke, shit vad vi har skrattat alltså. 
Vi tittade på skräckfilmer och chillat. Sen så sov de här och idag fortsatte vi med att titta på skräckfilmer. Så läskigt, men ändå såå kul. Ah men det var en liten summering av det jag har gjort. 
Wille kommer hit snart så ska väl fixa lite saker innan. Vi hörs! :)

Filmtips

Mean girls 2 är veckans filmtips. Som många redan vet så var det 10 år sen första Mean Girls kom ut. Men jag tycker att den här filmen är minst lika bra. Filmen handlar om en high school-elev, Jo, som går med på att bli vän med en av de utstötta, nämligen Abby. Jo och Abby slår sig samman och tar sig an skolans dumma tjejer, "The Plastics", som består utav Mandi, Hope och Chastity. En väldigt bra film enligt mig, värd att se.
 

Vinter?

Och så säger jag bara, hello winter 2014. Vaknade till det här imorse som verkligen kändes såå kul, eller inte... Ska det bli vinter nu istället för sommar eller? Vill ju gå runt i shorts och sånt nu.... 
Hade i alla fall nationella prov i svenska, uppsatsskrivning. Väldigt segt, nerå men det gick väl rätt så bra, förstod inte riktigt ämnena men får väl hoppas på det bästa. Fick sluta runt 10 idag så hilmla härligt. Så efter jag hade slutat så gick jag, Malin, Johanna, Linn och Emma till donken och åt lunch. Sen gick vi även runt lite på stan. När jag kom hem så gjorde jag en demens utbildning som vi hade fått uppgift att göra. Det ska tydligen vara bra att ha gjort den sen när man ska söka jobb. 
 
Igår efter skolan så cyklade jag förbi med en B&J's till Malin som låg hemma sjuk. Tyckte så synd om henne, var där en stund och pratade. Sen så kom Wille hit och vi tittade på film. Saw och Texas chainsaw massacre. Fett läskiga filmer, men ändå så bra.
Nu längtar jag tills imorgon, fredag you know. Vem vill inte ha fredag liksom?
Men nu ska jag ta och plugga inför matteproven vi har imorgon. See yaah.

Say Somethin

 
Älskar den här låten alltså. Lyssna vettja ;)

Summer

Alltså att det är sånt här tråkigt väder gör ju inte direkt att man längtar mindre efter sommaren, tvärtom. Längtar såå mycket till sena sommarkvällar, sola, gå runt i sommarkläder, cykla runt och allt annat roligt som händer under sommaren. Men det är faktiskt inte många veckor kvar nu, kan det vara 5 veckor kvar eller något sånt? Så himla härligt. Så det gäller väl att hålla med de sista uppgifterna på skolan så får man ta lov sen. 


Nationella prov

Fick sluta några timmar tidigare idag på grund av att vi hade nationella prov i svenska. Det gick väl helt okej, men hade kunnat gå bättre. Efter provet så gick klassen ner till Badhusparken och fikade. 

Igår åkte jag och Malin lite longboard och köpte fruktsallad. På kvällen var vi med Jocke och Wille. Vi tittade på Saw VI, fett äcklig film. Men vi hade riktigt kul. 



Redigerar bloggen

Som ni antagligen ser så håller jag på med att ändra bloggen. Så den är väl inte riktigt klar än. Den kommer vara lite ofixad ett tag nu. Men ska fortsätta fixa den så fort jag får tid. 



With sistaaah

Just nu sitter jag här med my sistaah, såå glad att jag har dig ändå. Utan dig, inget mig. Så många både roliga och sorgliga minnen. Tack för att du alltid finns där när jag behöver dig och för att du hjälper mig upp på benen igen efter varje fall. Du är den som stöttar mig i alla lägen och som hjälper mig att inte göra dumma val. Tack så otroligt mycket för allt du har gjort för mig. Love you ❤️

At the moment

Godnatt peepz önskar en väldigt happy girl :))


Valborg

Heej, 
Som ni redan vet så var det Valborg igår, vilket innebär parteeey. Nu var det ju inte riktigt sånt som ni kanske tänker på med alkohol och sånt. Utan jag körde på redbull ja, för mig räcker det långt hahaha. 

Efter skolan så lämnade jag in min telefon på lagning. Sen så åkte jag hem och fixade i ordning mig inför kvällen och grillade med pappi. Sen bar det av mot Malin där vi var en liten stund innan vi fortsatte ner mot stan. Där träffade vi en massa kompisar. Sen så mötte vi upp Johanna, Jonna, Josefin och Marcus. Även fast det var sjukt kallt så hade vi väldigt kul ändå. 

Efter ett tag så träffade vi Wille och Jocke också som följde med mig, Malin och Johanna hit. Här tittade vi på film, sen så sov mah girlzzz här. Vi hade en väldigt rolig kväll i alla fall. 

RSS 2.0